blog.onlineonas.com.pl

blog.onlineonas.com.pl

Z czego wynikają kłopoty z erekcją?

1292896226-1188808364_555950-8634b2cbbdd2f9ab295b07b6a45313f7.jpeg



Istotnym
elementem wpływającym na potencję jest
prawidłowe odżywianie.
Zbilansowana dieta jest w stanie poprawić nie tylko poziom potencji, ale
także płodność. Zwróćmy najpierw
uwagę na to, co tracimy w czasie
ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
w tym czasie do dosyć
poważnych niedoborów selenu.
Łatwo go uzupełnić spożywając
niektóre ryby, orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Inny tak samo
ważny biopierwiastek w naszej diecie to cynk, który odpowiada za
przemianę testosteronu, ten z kolei
jest odpowiedzialny za nasze libido. W chwili
nadużywania napojów procentowych czy
palenia papierosów tracimy cynk,
ale szybko można go uzupełnić
przez potrawy strączkowe, wybrane
ryby, białe mięso, żółtka jaj lub
ostrygi.
Niezwykle
istotnym elementem jest także
arginina, stanowiąca osiemdziesiąt procent
spermy. Arginina powiększa
produkcję spermy a także zwiększa czas
życia plemników. Składnik ten uczestniczy
także w procesie chemicznym
przemiany w tlenek azotu, przez co naczynia krwionośne ulegają
powiększeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich produktach
jak kakao, mięso wołowe, orzechy
nerkowca, niektóre ryby, orzechy, ziarna
słonecznika czy indyk.
Należy zwrócić
także uwagę na witaminy, szczególnie na witaminę E, która jest
nazywana witaminą płodności.
Znajdziemy ją w warzywach liściastych, jajach, zarodkach pszenicy a także
razowym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, która działa na
odpowiednie działanie
hormonów. Jeżeli musimy
poprawić jego poziom warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



viagra
cialis bez recepty